Jak trefně poznamenává vedoucí stravovacího týmu Fanda Jeleček, s prázdným žaludkem se těžko prožívají velké a hezké zážitky. Proto šéfuje padesátičlennému týmu dobrovolníků, kteří zajišťují hladký chod výdeje jídla po celé setkání. Jak to bude konkrétně vypadat?

 

„Snídaně se budou vydávat u kolejí, kde bude ubytovaná většina účastníků, a také v semináři v centru,“ vysvětluje František. „Ke snídani každému z účastníků zajišťujeme čerstvé pečivo a čaj, zbytek si mohou dovézt z domu či přikoupit dle vlastních chutí. Podobně tomu bylo i na minulém setkání ve Žďáře nad Sázavou,“ vzpomíná Fanda na stejnou akci před pěti lety.

Ani v poledne nebudeme o hladu – ujišťují stravovatelé. „Obědy se budou vydávat v jednotlivých menzách a školách různě po centru Olomouce,“ upřesňuje Fanda. „Naopak večeře se budou vydávat pro všechny na Envelopě poblíž Korunní pevnůstky, kde se bude konat večerní program,“ doplňuje. „K večeři se budou podávat bagety nebo různé obložené chleby. Každý den něco jiného. Nechte se překvapit,“ usmívá se vedoucí týmu František z brněnského DCMka.

Bát se nemusí ani mladí s různými stravovacími omezeními. „V jedné z menz máme zajištěný výdej obědů pro dietu bezlepkovou, bezmléčnou a diabetickou. Speciálně pro tyto diety budou připraveny balíčky na večeři. Jediné, co nebudeme pro dietáře zajišťovat, jsou snídaně,“ upozorňuje hlavní stravovatel.

Na samotném setkání má stravovací tým na starosti – kromě zajištění hladkého výdeje jídel pro všechny účastníky – ještě pár úkolů navrch. Jde například o jídlo pro přípravný tým, občerstvení za pódiem pro vystupující nebo bar určený hostům a přednášejícím. „Kdybych to měl shrnout jednoduše, tak máme za úkol, aby na setkání nebyl hlad,“ uzavírá šéf stravovacího týmu Fanda Jeleček a na úuplný závěr připomíná, aby si účastníci nezapomněli zabalit jídlo na celé úterý, jeho stravovací tým zajistí jídlo až od středeční snídaně.

FOTO: archiv Fandy Jelečka